21 Aralık 2012 Cuma

Ordan, burdan, hayattan...


İstanbulda geçirdiğim 5 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk defa kar tatili yaşamanın sevinciyle klavyeye sarıldım sabah sabah. Son zamanlarda yaptıklarım, giydiklerim, yediklerim, okuduklarım kısacası yaşadıklarımdan bir kaç kare düşürüyorum ekranlarınıza.

İlk olarak penceremden İstanbul'da kar manzarası fotoğrafı :)


Tatilin keyfini, yeni aldığım kalıpları denemek adına pişirdiğim tarçınlı zencefilli kurabiyeler ve İskender Pala nın akıcı kalemi ile sürdürdüm.


Özsüt'ün çikolatalı pastasıyla iki kişilik minik bir kutlama yaptık, tadı damağımda kaldı :)


Daha önce bahsettiğim kahverengi elbisemi kombinledim ve giydim.

Eşarp: Pierre Cardİn 99 TL (Şimdilerde indirime girmiştir diye düşünüyorum)

Ayakkabı: Nine West 65 TL (Markafoni sağolsun)

Çanta: Avcılar Marmara Caddesinde bir dükkandan aldım, 25 TL

Elbise: Roman 60 TL


Çalıştığım kolejden, 5.yıl ödülü aldım, mutlu oldum :)


Gardrobumu yenilemeye devam ettim. Bu şık kabanı Koton dan 150 TL ye aldım. Ve hayatımda ilk defa 34 beden kıyafet giymenin şaşkınlığı ile birlikte sevincini yaşadım. Nasıl başardığımı merak edenler bu posta bakabilir.


42 beden yeni eteklerimi 10 TL den satış bloguma koydum.


Süzme yoğurt, bal, yulaf ezmesi, kuru kayısı, fındık, kuru üzüm ve ceviz kullanarak kendime muhteşem bir tatlı yaptım, afiyetle yedim :)


Can dostlarımdan iki adet çok şık erken doğum günü hediyesi aldım.



Ve bu postunda sonuna geldim. Daha süpürülmesi gereken bir ev, serilmesi gereken çamaşırlar, hazırlanması gereken akıllı tahta içerikleri ve çalışılması gereken kpss dersleri beni bekler. Hepinize iyi günler.

SEYNEP

16 Aralık 2012 Pazar

Sevimli Kirpi Kurabiyelerim


Bu sevimli kurabiyelerin tarifini Acemişef'ten alınca kolları sıvayıp işe koyuldum. İlk yaptığımda tarifin aynısını uygulamama rağmen fırında fazla tutmam yüzünden kurabiyelerim bir kirpinin taşlaşmış versiyonuydu :) İkinci yaptığımda yumuşak olsunlar diye içine biraz nişasta karıştırdım, bu seferde hamur fırına girince yayıldı ve kirpiden başka herşeye benzer oldular. Üçüncü denememde nişasta koymaktan vazgeçtim, fırın süresini iyi ayarladım ve nihayet başarıya ulaştım. tarifi acemişef ten aynen alarak yayınlıyorum.

Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin

Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.

Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım. Makas yardımıyla sivri uca minik bir kesik atalım. Göz olarak acemi şefte boncuk drajeler kullanılmıştı ama ben damla çikolatayı ters bir şekilde koydum. Kirpimizin dikenlerini oluşturmak için üst kısımlarına yine makasla küçük küçük kesikler atıyoruz. Resimleri incelediğinizde daha net görmüş olursunuz. Hazırladığımız kurabiyeleri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.

Fotoğraf makinem gece çekimlerinde pek başarılı olmadığı için çok iyi resimler olmadı ama en azından işinizi görür diye düşünüyorum.


Herkese iyi pazarlar :)

SEYNEP


3 Aralık 2012 Pazartesi

Aşureler Yola Çıkmaya Hazır


Şeker hamuruyla tanışma bitince sıra geldi ilk aşure deneyimime. Tarifi portakal ağacından aldıktan sonra ilk işim soluğu çarşıda almak oldu. Niyetim yarım kilodan daha az olan, çeyrek kiloluk filan cam kavanoz bulmaktı ve şanslı günümdeydim galiba ilk girdiğim dükkanda hem tam istediğim ebatta hemde çok uygun fiyata kavanozlarıma kavuştum. 

Aşureyi tam tarifine göre pişirdim. İçine kendimden sadece çubuk tarçın ve karanfili cezvede kaynatıp suyunu ekledim. Bir de elmaları küp küp doğrayıp diğer meyvelerle birlikte aşureye koydum. Yaklaşık 2 günümü alsa da gerçekten tarife yorum yazanların haklı olduğunu gördüm, çünkü tadı tam istediğim gibi oldu. Hatta yiyen bir kaç kişiye ilk defa yaptığımı söylemedim ve kesinlikle anlamadılar, bayıla bayıla yediler :) 

Apartmanda çok fazla komşu kültürüm olmadığı için (bunda evi otel gibi kullanmamın hiç etkisi yok :P ) okuldaki öğretmen arkadaşlara götürmeye karar verdim. Kavonozları eski bir kot pantolandan kestiğim kumaşlarla süsledim, yanlarına zımbalamak için de Ayet-i Kerimeler hazırladım. 

Küçük dokunuşlarla farklılıklar yaratmasını seven herkese fikir olması için fotoğrafları yayınlıyorum.

Fındığını fıstığını akşamdan koyup hazırladım ama inşallah sabaha kadar dibe çökmezler.


Kumaşların kurdelalarını bağlamadan önce lastik geçirdim, çok daha pratik oldu.


Burda da uykumun geldiği çok belli, kavanozların biri başka yere biri başka yere bakıyor :D


Yakından bir kaç görünüm;


Son olarak ta taşıma sırasında zedelenmesinde zımbalamayı sonraya bıraktığım Ayet kartlarım.


Herkese iyi geceler.

Seynep
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...