7 Ekim 2012 Pazar

Lokumlu Milföy Atıştırmalık

Merhaba güzel dostlar,

2 gündür baktığım her yerde telefon numaraları görüyorum. Pazartesi günü yapacağımız yazılı sınavı için tüm öğrenci velilerine mesaj atayım dedim, bu iş tam 4 sınıf öğrencinin hem annelerinin hem babalarının telefonlarını kaydetmeye mal oldu. Bu sendromu atlatmak için bir süre telefonumdan ayrı yaşamayı düşünüyorum :)

Ne zamandır dolapta duran bir paket milföyümü ne yapsam da çok emek sarf etmeden değerlendirsem diye düşünüyorken google amcaya sormaya karar verdim. Sağolsun o da bana çok yardımcı oldu. Lokumlu milföylü bir tatlı tarifi buldum. Aynı tarife bir kaç sitede birden ulaştığım için kaynak gösteremiyorum malesef. Hemen malzemelere geçiyorum.

MALZEMELER:
8 parça kare milföy hamuru
Küçük lokumlar
1 adet yumurta
Pudra şekeri

YAPILIŞI:
Her bir kare milföy hamurunu dörde bölüyoruz. elde ettiğimiz bu küçük parçaların içine bir parça lokum koyuyoruz. (ben lokumu dörde keserek her bir milföy parçasının içine bir tane olacak şekilde kullandım) ardından bohça katlar gibi katlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. üzerine de bir yumurtanın sarısını sürerek 180 derece ısıtılmış fırında güzelce pişiriyoruz. pişen tatlımızı soğutup, pudra şekeri döktükten sonra servis ediyoruz. afiyet bal şeker olsun:) 

Bu resimde tatlımız henüz yapım aşamasında.

Ve piştikten sonra soğumasını beklerken.

Pudra şekeri ile nefis oluyor

Bu nar gibi kızaranlar ise ikinci tepsidekiler :)

Herkese bol sağlıklı günler dileğiyle..

SEYNEP

2 yorum:

  1. Ooo ellerine sağlık. valla gece gece canım çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geceleri blog okumak kadar insanı acıktıran birşey yok :) senin de ellerine sağlık bu arada canım :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...