13 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Tarçınlı Muska


Uzuuun bir aradan sonra nihayet parmaklarım klavyenin üzerinde :) Aslında yazmak için niyet ettiğim şeyler arasında okuduğum kitaplar ve doğum günüm sebebiyle dolabıma girenler vardı ama fotoğraflara rastlayınca bu tarifi yazmadan geçmemeye karar verdim. 

Adının ne olduğu konusunda bir fikrim yok, yapımı çok basit, taze taze yediğinizde çıtır çıtır bir atıştırmalık. 


Malzeme olarak;

-soyulmuş ve rendelenmiş elma
-tarçın
-ceviz
-toz şeker
-yufka

Miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz için belirtmedim. Elmanın ekşi değil tatlı olması gerekiyor.

Yapılışı:
Elmaları kısık ateşte şeker, terçın ve cevizle karıştırrarak tıpkı elmalı kurabiyelerdeki gibi bir iç hazırlyoruz. Uzun şeritler halinde kestiğimiz yufkanın içine bir miktar hazırladığımız içten koyarak muska gibi sarıyoruz. Az yağda kızartıp, üzerine pudra şekeri döküyor ve afiyetle yiyoruz :)


Herkese iyi pazarlar :)

SEYNEP

6 yorum:

  1. takipteyim :)

    çok güzel görünüyorlar...
    ellerinize sağlık...
    sizi izlemey aldım...
    sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzellerr mantıklı aslında çay yanına felann tutttumm bunu :)
    İzlemeye aldım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapımı da çok kolay, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. sevgiyle kalın :)

      Sil
  3. Ayy bu tam benlik pudra şekerli ve tatlı herşeyde varım :)

    Yorum içinde ayrıca teşekkürler Takipteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bende tatlı olan herşeye varım ama ahh şu kalorisi yüksek olmasa :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...