28 Şubat 2013 Perşembe

Sizi Özlediiiiiim :)


Çok iddialı ve özlem dolu bir başlık olduğunun farkındayım. Ne zamandır bir çoğunuzun postlarını beğeni ve ilgiyle takip ediyorum. Sizinkileri okudukça her seferinde paylaşmak istediklerimi hatırlıyor her seferinde erteliyorum. Müthiş istikrar bu olsa gerek :))

İkinci dönem gümbür gümbür başladı. Yarın ilk yazılı sınavımı yapıyorum bile. Okul bu yoğunlukta giderken akşamları kursta bir o kadar yorucu oluyor. Hafta içi çoğu zaman eve gelmem akşam 10 buçuğu filan buluyor. Bu arada bu bir yakınma değil itiraftır; Benim gibi çenesi düşük birinin haftalarca hiç post yayınlamamasının sebebi sadece yoğunluk ve yorgunluktur. Yaz tatiline kadar da çok ortalarda olacağımı sanmıyorum fakat ara sıra yaşadığıma dair ses veririm merak etmeyin :)

Şimdi madem uzun süredir ortalarda yoktum neler yaptım bu süreçte biraz paylaşayım.


Kedi dili bisküvilerden basit bir pasta yaptım. Pasta için kelepçeli kalıp içine, kedi dili bisküviler, kremşanti, muz ve üzerine çikolata sos kullandım. 


Sömestr tatilinde memleketime gittim ve annemin ekmek yapma makinesinde cevizli incirli üzümlü kek denedim. Tek kelimeyle nefisti.


Hayatımda ilk defa suşi yedim. Bir çoğunuzun "Neeee, suşi miii, çiğ balık mıııı, ııyyyy" dediğini duyar gibiyim. Yeniliklere açık biri olarak sırf sizin için yedim dostlar :) Evet çok iştah açıcı bir tadı yok. Fakat ağıza alınmayacak kadar da kötü değil. Çiğ balık olması çok sıkıntı olmuyor çünkü baharat ve yosunlardan balığın tadını almıyorsunuz bile. Ayrıca çiğ köfte seven bir toplumuz, unutmayalım :))


Güzel yerlerde, güzel dostlarla güzel kahvaltılar yaptım. Sol taraftaki kuymaklı resim Sarıyer tarafında bulunan Garipçe de yaptığımız bir kahvaltı. Manzarası harika bir yer, biraz uzak ama güzel ama hafta sonu gidilebilir.. Sağ üst resim ise Ortaköy de bir Ege kahvaltısı. Sağ alttaki ise bir Ege kasabasındaki anne kahvaltısı :)


Güzel yerlerde ruhumu ve gözlerimi beslerim de, objektifi mahrum bırakmak olur mu hiç...


Annemden getirdiğim konserve domateslerle nefis ve çabucak menemenler yapıp kendimi besledim. Bu ev konserveleri var ya, kesinlikle saygıyla anılması gereken kutsal bişey :)


Gönlümü gülümseten insanlardan yüzümü gülümseten hediyeler aldım.


1674562 kez filan da kahve içtim. Türk kahvesi ve Mocha kesinlikle favorim. Eğer kafein sorununuz yoksa Kahve dünyasının mochası çok nefis. Kafeinsiz kahve içerim diyorsanız da malesef Starbucks dan başka hiç bir yerde kafeinsiz mocha bulamadım. Starbucks'ın ki de fena değil fakat kahve dedin mi illa fincanda olacak arkadaş. Bir türlü alışamadım o karton bardaklardaki Amerikan kültürü kahvelere.

Veee en önemlisi tüm bunları yer içerken çok şükür hiç kilo almadım. Paranoyak gibi sürekli tartıya çıkıp kilomu kontrol ediyorum. Nasıl kilo verdiğimi merak edenler buyursun lütfen :)

Yaklaşık iki aylık bir zaman diliminden ufacık tefecik anları yansıttım kendi penceremden. Bir süre daha ortalarda gözükmezsem ara sıra bir kontrol edin :D. Şimdilik herkese kucak dolusu sevgiler...

SEYNEP

6 yorum:

  1. hoşgeldin...
    ben hiç yeniliklere açık biri değilimdir hayatta suşi yemem mesela...
    favorim tabiki kuymak :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduum :) kuymak varken sakın suşi yeme zaten, kesinlikle kuymak tercih sebebidir :))

      Sil
  2. Fotolar çok güzel özelliklede meyveli keke bayıldım takibe aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, hepimize güzel bir hafta olsun inşallah. Bu meyveli keklerde bol malzeme kullanmayı seviyorum fakat dibe çökmesine engel olamıyordum, ekmek yapma makinesi o sıkıntımı giderdi :)

      Sil
  3. hepsı cok güzel ellerıne sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...