25 Kasım 2012 Pazar

Şeker Hamuruyla Tanışma

Merhaba dostlar,

Bir haftanın içine 5 yoğun iş günü, 3 akşam kpss kursu, öğretmenler günü yemeği, Tüyap kitap fuarına gezi, bir sinema filmi, bir arkadaş buluşması veeee kurabiye kursu sığdırmanın yorgunluğuyla nihayet blogumun başına oturabildim. Korkmayın, iş günlerim ve kpss kursu gibi sıkıcı şeyler anlatmaya niyetim yok bu postta, Tüyapla ilgili ise yarın tekrar gittikten sonra bir kitap postu gelecek gibi gözüküyor. İzlediğim sinema filmi ise alacakaranlık serisinin son filmiydi, bittiği için çok rahatladım. aksiyon ve fantastik kurgu tarzıyla hiç alakası yok, bildiğiniz aşk filmine dönmüş. Eğer gençlik ve aşk filmlerinden hoşlanmıyorsanız gitmenizi hiç tavsiye etmem.

Film faslı da bittikten sonra sıra geldi kurabiye kursuna.Öncelikle okuldan bir öğretmen arkadaşla yaklaşık 1 ay önceden randevu aldığımız Mecidiyeköy'deki Atolye Ful'e gittik. tam E-5 in dibinde ulaşımı çok rahat bir bina. Ellerimizi yıkayıp, önlüklerimizi giydikten sonra kursa gelen diğer 10 kişiyle birlikte bir masanın etrafında yerimizi aldık. Atolyenin sahibi Ful Hanım öncelikle kurabiye yapmanın püf noktalarını paylaşarak, tarifine uygun bir kurabiye hamuru hazırladı. Hazırladığımız kurabiye hamurunu kalıpla kestikten sonra pişmeleri için fırına koyduk. Kurabiyeler pişerken Ful hanımın önceden hazırladığı kurabiyeleri şeker hamuruyla süslemeye başladık. 

Allahım çok zevkli ve eğlenceli bir iş. Sanki oyun hamuruyla oynar gibiydim. Kursa katılan ekipteki bir çok kişi bu işi ticarete dökme amacıyla yapmayı düşünüyordu ve bu yüzden anlatılanlar onları pek tatmin etmedi. Oysa biz eğlence ve hoşça vakit geçirmek için oradaydık ve benim gibi sıfırdan başlayanlar için gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir etkinlik oldu. Yalnız hiç te göründüğü kadar kolay değilmiş bu kurabiye işi, tam 3 saatte ancak 7 kurabiye süsleyebildim :)) malzemeleri tanımadığım için her şekli tek tek denemeye kalkınca olacağı buydu tabi. şimdi ilk bulduğum fırsatta ver elini Eminönü ve "hoşgeldin yeni kurabiye kalıp ve malzemeleri" yapıcam. Ardından bu blogta çeşitli modellerimi görebilirsiniz.

Tabi tüm bunları yapabilmem için galiba bir pelerine ihtiyacım olacak, aranızda süpermenin telefon numarasını bilen varsa bir haber versin lütfen :) 

Kalpli kurabiyemde son rötuşları yaparken..


Kutuda bit gibi duran çıraklık eserlerim:)


Kurabiyelerimi evde yakın çekim hallerİ, 2 tanesini çoktan hediye etmiştim bile..


Bu yorgunluğun üzerine bir mocha içilirdi tabi..


Vee göz kapakları uyku ile yer çekiminin işbirliğine dayanamayan Seynep kaçar arkadaşlar. Kendinize iyi bakın.

SEYNEP

4 yorum:

  1. kurabiyeleriniz çok güzel olmuş :)
    yakında bende kursa gidicem :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım, aslında sadece malzeme ve hayal gücüne dayanıyormuş bu kurabiye işi. kurs bana daha çok malzemeleri tanımama yardımcı oldu. senin tecrübelerini de bekliyorum merakla :)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyorlar eline sağlık bende bu kursa gitmek istiyorum:) bir araştırayım tam yerini felan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) kursun yeri yeri çok basit, mecidiyeköy meydanın orada. eğer benim gibi ilk tecrübeniz olacaksa tavsiye ederim atölye fulu tavsiye ederim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...