3 Aralık 2012 Pazartesi

Aşureler Yola Çıkmaya Hazır


Şeker hamuruyla tanışma bitince sıra geldi ilk aşure deneyimime. Tarifi portakal ağacından aldıktan sonra ilk işim soluğu çarşıda almak oldu. Niyetim yarım kilodan daha az olan, çeyrek kiloluk filan cam kavanoz bulmaktı ve şanslı günümdeydim galiba ilk girdiğim dükkanda hem tam istediğim ebatta hemde çok uygun fiyata kavanozlarıma kavuştum. 

Aşureyi tam tarifine göre pişirdim. İçine kendimden sadece çubuk tarçın ve karanfili cezvede kaynatıp suyunu ekledim. Bir de elmaları küp küp doğrayıp diğer meyvelerle birlikte aşureye koydum. Yaklaşık 2 günümü alsa da gerçekten tarife yorum yazanların haklı olduğunu gördüm, çünkü tadı tam istediğim gibi oldu. Hatta yiyen bir kaç kişiye ilk defa yaptığımı söylemedim ve kesinlikle anlamadılar, bayıla bayıla yediler :) 

Apartmanda çok fazla komşu kültürüm olmadığı için (bunda evi otel gibi kullanmamın hiç etkisi yok :P ) okuldaki öğretmen arkadaşlara götürmeye karar verdim. Kavonozları eski bir kot pantolandan kestiğim kumaşlarla süsledim, yanlarına zımbalamak için de Ayet-i Kerimeler hazırladım. 

Küçük dokunuşlarla farklılıklar yaratmasını seven herkese fikir olması için fotoğrafları yayınlıyorum.

Fındığını fıstığını akşamdan koyup hazırladım ama inşallah sabaha kadar dibe çökmezler.


Kumaşların kurdelalarını bağlamadan önce lastik geçirdim, çok daha pratik oldu.


Burda da uykumun geldiği çok belli, kavanozların biri başka yere biri başka yere bakıyor :D


Yakından bir kaç görünüm;


Son olarak ta taşıma sırasında zedelenmesinde zımbalamayı sonraya bıraktığım Ayet kartlarım.


Herkese iyi geceler.

Seynep

4 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu yeni buldum . Bu fikrinize bayıldım , heleki ayet kartları çok hoş düşünülmüş . ALLAH kabul etsin ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, biraz farklılık ve farkındalık olsun istemiştim :) bu seneki aşure ayı yaklaşıyor, bu sefer için de güzel fikirler var aklımda, bakalım hayırlısı :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...