26 Ekim 2013 Cumartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

Herkese kocamaaaaann merhaba;
Cumartesi gününün tatil olması kadar güzel bir gün yoktur heralde. Böylece cumartesileri evle ilgilenip pazarları da gezmek gibisi yok. bu yüzden bugün sabah hafta içi diğer günlerde olduğu gibi saat 7  de kalkıp işe koyuldum. 
Evde kaldığım zamanlarda sporumu sabah yapmaya özen gösteririm. malum korumam gereken bir kilom var :) Daha önceki postlarımda nasıl kilo verdiğimle ilgili detaylı bilgi vermiştim (okumayanlar tıklayabilir), yakınlarda da nasıl koruduğumla ilgili bir post yapacağım inşallah. Sabah sporu olarak koşu bandında yarım saat yürüyüş ve ardından karın egzersizleri yaptıktan sonra güzel bir kahvaltı yaptım.

İşe koyulmadan yapılacaklar listesini çıkardım ve mutfağı temizlemeye başlamadan önce ne zamandır aklımda olan erik marmelatını ocağa koydum. Ocağı kirletme ihtimaline karşı böyle temizlik işine girişmeden yemek işlerini halletmeyi seviyorum. Bu arada eğer başarılı bir marmelat olursa sizinle de paylaşacağım merak etmeyin :)

Bunca laf kalabalığından sonra sıra geldi kolay, basit, pratik ve lezzetli dereotlu poğaçamızın tarifine. Bu poğaçayı annem çok sevdiği için memleketteyken daha sık yapıyorum. Şimdi ilk önce malzemeler ile başlayalım.

MALZEMELER;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • İnce kıyılmış yarım demet dere otu ( miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
  • Alabildiği kadar un (4 çay bardağı tam kıvamında oluyor fakat yoğurdunuzun katılığına veya yumurtanızın büyüklüğüne göre değişebilir)
  • İçine koymak için lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine sürmek için bir yumurtanın sarısı.


YAPILIŞI:
Yoğurt, yumurta, sıvı yağı güzelce karıştırıyoruz. Üzerine dere otlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip, elimiz ile yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız parçalara hafifçe bastırıp içine lor peynirinden bir miktar koyuyor ve kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine bir yumurtanın sarısından sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derece 20-25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Son olarak ölçülere sadık kalınarak yapılan bu tariften yaklaşık 14-16 tane poğaça çıkıyor. Gerçi benim poğaçalarım biraz minik olur :)
 
Herkese iyi günler, güzel haftasonları dileğiyle...
SEYNEP

10 yorum:

  1. çok sevimli bir blogunuz var. yeni izlemeye başladım bloguma da beklerim.
    kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha çok yorum alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Selma hanım. Kelime doğrulama işlemini kaldırmak için bir uğraşayım bakalım becerebilecek miyim, blogun dizayn ve ayarlarını kız kardeşim yaptı ben sadece yazmaktan anlıyorum çünkü :)

      Sil
  2. AA tarifi paylaşmışsın sonunda, ellerine sağlık ablacım... herhalde bin defa alıp tarifi bin defa da unutan bir ben varım :) Neyseki bundan sonra seni rahatsız etmeden buradan bakabilirim. En son içine lor peynir koy dediğinde ben direkt hamurun içine koymuştum :)))) Bir sonraki deneyimimde bir de böyle denerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, bu tarif sırf senin için :) takıldığın yerlerde arayabilirsin her zaman :)

      Sil
  3. Elinize sağlık sanki kokusu geldi:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, bakarsınız bir gün kendisi de gelir :))

      Sil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık, harika görünüyor,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve izlemeye aldım :))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/
    İzmir'den sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Fatma Hanım, blogunuzu inceledim ve takibe aldım, yakında tariflerinizi denemeye başlarım :)) İzmir'e sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...